Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Bente:

  Bente

  Student TP/project kleurrijke ouderen
  Eigenschappen van Bente:

  Als toegepaste psycholoog leer je tijdens je opleiding veel vaardigheden die je kunt gebruiken in het werkveld. Wij behandelen geen mensen, maar coachen ze wel. Later wil ik in de ouderenzorg gaan werken. In tegenstelling tot het ziekenhuis, bouw je een betere band op met cliënten. Daarnaast is de zorg ook veel complexer; je komt uiteenlopende problematiek tegen en hebt daarnaast ook te maken met familie.

  Tijdens mijn stage in een zorginstelling heb ik een aantal ouderen een paar weken begeleid. Zo hielp ik iemand die het erg moeilijk vond om met haar ziekte om te gaan. Iemand anders wilde meer bewegen, maar kwam daar maar niet aan toe. Uiteindelijk bleek dat ze bang was om te vallen. Samen hebben we getraind om wel naar buiten te gaan.

  In de ouderenzorg kan er nog heel veel verbeterd worden. Ik vind dat erg motiverend. Na mijn afstuderen zou ik graag als zorgadviseur willen werken. In die rol kan je bijvoorbeeld bij de gemeente werken om mantelzorgers of zorginstellingen te adviseren.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy