Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Roos:

  Roos

  GGZ-agoog in opleiding
  Eigenschappen van Roos:

  Ik vind mensen en gedrag heel interessant. Daarnaast vind ik zorgen voor andere mensen echt het leukste wat er is. Omdat ik na de middelbare school nog niet precies wist wat ik wilde worden, heb ik gekozen voor sociale studies. Dat bevalt erg goed; inmiddels zit ik in het laatste jaar en specialiseer ik me als GGZ-agoog. Dat betekent dat ik straks mensen kan begeleiden met psychische aandoeningen bij hen thuis of in een instelling. Mijn studie is erg breed: je kunt bijvoorbeeld ook beleidsmedewerker of jongerenwerker worden.

  Zelf loop ik op dit moment stage in de ouderenpsychiatrie op de afdeling neurologie. Onze cliënten hebben bijvoorbeeld last van een depressie, verslaving of onverklaarbare lichamelijke klachten en krijgen bij ons een vervolgbehandeling. We bekijken wat ze nodig hebben, hoe we dit plan het beste uit kunnen voeren en wat we uiteindelijk kunnen bereiken. Veel mensen gaan uiteindelijk naar een verzorgingshuis of verpleeghuis.

  Naast mijn werkervaringsplek heb ik een bijbaan als woonondersteuner in de ouderenzorg. Eigenlijk ben ik de hele week dus bezig met ouderen. Ik kwam er tijdens mijn tweede stage achter dat deze doelgroep me goed lag. Ik vind het hartstikke leuk als ik iemand een leuke dag heb bezorgd en een kleine glimlach terug krijg. Dan heb ik mijn werk goed gedaan.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy