Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Hans:

  Hans

  Consulent zorgbemiddeling , 56 jaar
  Eigenschappen van Hans:

  Ik regel dat mensen de zorg krijgen die ze nodig hebben. Is het tijd voor hen om in een verpleeghuis te gaan wonen? Welke andere zorg hebben ze nodig? Daarvoor stel ik indicaties, maar ik houd me ook bezig met wachtlijsten, doe rondleidingen en kom bij mensen thuis.

  Ik ben mijn carrière begonnen als verpleegkundige in een ziekenhuis. Daarna heb ik op veel verschillende plekken in de zorg gewerkt. Dat komt nu goed van pas, want ik kan al die ervaring gebruiken om te kijken welke zorg er nodig is. Daarnaast is mijn gevoel daarvoor belangrijk. Gelukkig snappen verzekeraars steeds beter dat het niet alleen om lijstjes draait maar om mensen. Daardoor geven ze mij meer ruimte om een beslissing te nemen.

  Ouderen zijn een intrigerende groep om mee te werken. Er gaat een wereld achter hen schuil, ze hebben zo veel geschiedenis. Daarnaast worden ze ook veeleisender. Ze kijken anders aan tegen de zorg die ze willen. Dat vind ik heel boeiend. Tegenwoordig hebben mensen een appartement in een verpleeghuis en zijn wij als zorgverleners te gast op hun woonplek. Dat is heel anders dan vroeger en zorgt ervoor dat we veel creatiever mogen en moeten zijn om de zorg in te richten.”

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy