Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Sandra:

  Sandra

  Fysiotherapeut , 49 jaar
  Eigenschappen van Sandra:

  Vroeger, toen ik net afgestudeerd was, wilde ik graag met kinderen werken. Oudere cliënten leken me heel saai. Nadat ik een tijd met jongeren werkte, kwam ik erachter dat ik me erg verveelde. Ik moest de hele tijd voor juf spelen en dat lag me niet. Inmiddels werk ik met ouderen en blijkt het heel leuk te zijn. Mijn baan is heel afwisselend en ouderen blijken nog heel veel leervermogen te hebben, zelfs als ze de 70 jaar al gepasseerd zijn.

  Zo begeleid ik een mevrouw van 99 jaar. Vanwege haar gebroken bekken moest ze lange tijd rust houden. Na een tijd had ze zich erbij neergelegd dat haar leven zittend zou eindigen en niet eens meer haar eigen billen kon afvegen. Moeilijk, want voor haar breuk woonde ze zelfstandig. Gelukkig kon ik haar helpen om na het herstel toch weer opnieuw te leren lopen. Ze heeft daardoor echt haar leven teruggekregen.

  Als fysiotherapeut in een verzorgingshuis focus ik me vooral op het verbeteren van de kwaliteit van leven van ouderen. Ik bedenk vaak oplossingen, zodat ze bijvoorbeeld toch weer kunnen fietsen met een pijnlijke knie na een val. Op die manier behouden ze toch nog dat laatste stukje vrijheid.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy