Ontdek zorg en welzijn

In zorg en welzijn is meer te kiezen dan je misschien denkt. Filter de verhalen van onze collega’s, bijvoorbeeld op hun achtergrond of interesses en ontdek meteen welke beroepen, opleidingen en kansen passen bij jou.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Mieke:

  Mieke

  Kinderoncologie verpleegkunde , 31 jaar
  Eigenschappen van Mieke:

  Ik ben gespecialiseerd in kinderen, kanker en bloedziekten. Dat laatste heet in het ziekenhuis ‘hematologie’. Kinderen op onze afdeling worden vaak langdurig begeleid, bijvoorbeeld omdat ze leukemie hebben. Als verpleegkundige is dat fijn, want op die manier bouw je een band op en kun je het kind nog beter ondersteunen. Sommigen verblijven hier zelfs een half jaar, alhoewel ze soms ook tussendoor naar huis gaan.

  Soms lees je in de overdracht wel eens dat een kind drie keer is geprikt en er flink de pee in heeft. “Oké, dit kind heeft even wat leuks nodig”, denk ik dan. Met een aantal infuuszakjes en buisjes maak ik dan een systeem in de kamer, waardoor ze de dokter of verpleegkundigen lekker nat kunnen spuiten, als een waterpistool. Laatst had ik het nog uitgebreider gedaan en een kruis geplakt op de vloer. Het meisje van 11 vroeg heel onschuldig aan de verpleegkundige: “Dit is de X-factor. Wil je een liedje zingen? Dan moet je wel op het kruisje staan.” Dat deed mijn collega en toen kreeg ze de volle lading water. Dan heb ik zelf ook lol, fantastisch toch?

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy