Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Ayla:

  Ayla

  Verpleegkundig manager , 27 jaar
  Eigenschappen van Ayla:

  Ik ben altijd bezig met de vraag: hoe kan iets beter of efficiënter? Hoe kan ik zaken zodanig regelen dat de medewerkers prettig kunnen werken zodat zij optimale zorg aan cliënten kunnen geven?

  Al tijdens mijn stage van mijn HBO-V ontdekte ik dat ik het liefste onderzoek hoe je het werk het beste kunt organiseren. En hoe je dingen kunt verbeteren en stroomlijnen. Na mijn opleiding heb ik eerst een master gezondheidswetenschappen gedaan. Vervolgens ben ik via een detacheringsbureau aan het werk gegaan als wijkverpleegkundige. Zo heb ik kennis en ervaring in het werk van een verpleegkundige opgedaan en tegelijkertijd in een heleboel keukens kunnen kijken. Op een gegeven moment kwam de mogelijkheid om op een leidinggevende functie te solliciteren, dus die kans heb ik gegrepen.

  Als ik zie dat je dingen in het werk kunt verbeteren of zaken beter kunt organiseren, dan denk ik altijd: hier moet ik wat mee! Het beter organiseren van de nachtdiensten bijvoorbeeld, zodat de medewerkers niet overbelast raken. Of het begeleiden van medewerkers voor wie de werkdruk te hoog is en samen kijken hoe we het kunnen verbeteren. Ik vind het heel fijn als wijkverpleegkundigen en andere medewerkers naar mij toekomen met dingen waar ze tegenaan lopen, zodat we het samen kunnen oplossen. Het geeft mij veel voldoening als ik zie dat iets weer op de rails staat en lekker loopt, en dat ik wat kan betekenen voor mijn collega’s. Het leukste van mijn werk is dat geen dag hetzelfde is. Er gebeurt altijd wel iets waar ik me in vast kan bijten. Het overstijgende deel spreekt me ook aan: kijken welke zaken we implementeren, wat werkt en wat niet. Daarbij is het heel fijn dat ik zelf als wijkverpleegkundige heb gewerkt, zodat ik weet waar ik het over heb.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy