Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Milou:

  Milou

  Wijkverpleegkundige , 27 jaar
  Eigenschappen van Milou:

  Door ons kunnen ouders wat meer ouder zijn, of kinderen kind. Wij nemen zorgtaken van hen over zodat de verhoudingen binnen een gezin zo normaal mogelijk blijven. Een van mijn patiënten is een vrouw van mijn leeftijd. Haar ouders kunnen wel voor haar zorgen, maar dan zouden ze een hele andere band krijgen met hun dochter. Ik zou willen dat meer mensen zien hoe belangrijk ons werk is.

  Tijdens de opleiding verpleegkunde koos ik voor de richting ziekenhuis, maar dat was niet echt mijn ding. Mensen lagen er zo kort dat ik ze nooit echt kon leren kennen. In de thuiszorg kan dat wel. Je komt langere tijd bij mensen en komt in hun leefsituatie. Je bouwt echt een band met hen op.

  Door wijkverpleging kunnen veel patiënten thuis blijven wonen. Dat vind ik heel gaaf. En ik vind de gebroken diensten die je in de thuiszorg hebt juist een voordeel. Ik werk ’s morgens en ’s avonds. ’s Middags heb ik tijd voor mezelf. Dan kan ik op een mooie dag naar buiten, genieten van de zon. Of in de winter van de sneeuw.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy