Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Roh:

  Roh

  Pedagogisch medewerker , 45 jaar
  Eigenschappen van Roh:

  Sommige minderjarige vluchtelingen noemen mij hun tweede vader. Momenteel begeleid ik 17- en 18-jarige alleenstaande vluchtelingen met een verblijfstatus met het opbouwen van een nieuw leven. Hoe regel je bijvoorbeeld een verzekering? En wat heb je nodig om te studeren? Als pedagogisch medewerker probeer ik eerst hun vertrouwen te winnen, daarna bekijken we samen wat hun belangrijkste doel is.

  Zelf ben ik op 18-jarige leeftijd naar Nederland gekomen met mijn moeder en zussen. Het geeft me veel energie om nu anderen te kunnen helpen. Zo begeleid ik een Syrische jongen die geneeskunde wil studeren. In Afghanistan heb ik, totdat ik moest vluchten, dezelfde opleiding gevolgd. Ik wil hem dolgraag helpen om zijn droom uit te laten komen.

  Voordat hij aan de opleiding kan beginnen, moet hij onder andere eerst goed Nederlands leren. Op mijn advies heeft hij daarom zijn hele huis volgeplakt met post-its vol Nederlandse woorden. Zo staat er ’wc’ op het toilet, ‘tafel’ op de tafel en ‘stoel’ op de stoel. Inmiddels heeft hij na anderhalf jaar de taal al heel goed onder de knie en loopbaanbegeleiding aangevraagd. Dat maakt me heel trots.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy