Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Sander:

  Sander

  Oncologie verpleegkundige
  Eigenschappen van Sander:

  Elke dag begeleid ik op de oncologieafdeling van het ziekenhuis zo’n 13 of 14 mensen met kanker. Ze komen bij ons voor kuren, maar ik bied ook een luisterend oor en probeer ze te helpen op alle vlakken waar ik dat maar kan. Dat wordt heel erg gewaardeerd.

  Onze patiënten worden begeleid door multidisciplinaire teams. Ik werk dus de hele dag samen met talloze collega’s, waaronder diëtisten, fysiotherapeuten, artsen en verpleegkundig specialisten. Daarnaast vind ik het heel erg belangrijk om goed contact met de families van onze patiënten te hebben. Hoewel zij officieel niet ziek zijn, maken zij ook een hele moeilijke tijd door. Ik wil ze graag bij het proces betrekken en geef tips hoe ze met de situatie om kunnen gaan.

  In tegenstelling tot klinische afdelingen, werken wij alleen overdag. Daarnaast zijn we tijdens feestdagen en op zaterdag en zondag dicht. Dat heeft als voordeel dat je dus een veel regelmatiger privé leven kunt leiden.

  Mensen denken vaak dat je als verpleegkundige geen carrière kunt maken, maar dat klopt niet. Er zijn juist heel veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld specialisaties volgen of op de ambulance gaan werken. Op dit moment volg ik zelf een managementopleiding en leer ik meer over wet- en regelgeving, zorgverzekeraars en omgang met andere mensen. Verpleegkunde is een zeer uitgebreide en uitdagende baan.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy