Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Sergei:

  Sergei

  Persoonlijk ondersteuner
  Eigenschappen van Sergei:

  Ik wilde altijd vliegtuigen repareren bij defensie. In die richting zocht ik dan ook mijn maatschappelijke stage in het derde jaar VMBO. Dat bleek lastig. Uiteindelijk plaatste de school mij bij een zorgboerderij voor mensen met een verstandelijke beperkingen en een visuele aandoening. Al snel was ik verkocht aan deze prachtige plek en super leuke mensen.

  Studeren was niet mijn ding, dus na een begin bij een voltijd studie stapte ik al snel over na een interne opleiding maatschappelijke zorg (MBO 4). Ik werk nu op een prachtige locatie met 22 bewoners, die in een eigen appartement zo zelfstandig mogelijk wonen. Het bijzondere is dat er achter elke deur een ander verhaal en een andere hulpvraag schuilt. Er gaat geen dienst voorbij waarin ik niet word verrast door onze bewoners. Tijdens mijn werk ben ik begeleider, schoonmaker, relatietherapeut, kok, spelletjesfanaat, ICT-deskundige en nog veel mee. Dat verveelt niet snel.

  Bewoners kunnen bij mij en mijn collega’s terecht voor alle soorten vragen. Samen kijken we naar wat er mogelijk is, wat ze zelf al hebben geprobeerd en waar wij ze in kunnen ondersteunen. Soms zie ik cliënten helemaal opbloeien door hem of haar zelf de regie te geven en tot een mooi resultaat te komen. Dat is onbetaalbaar!

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy