Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Sofie:

  Sofie

  Coördinator activiteitenbegeleiding , 30 jaar
  Eigenschappen van Sofie:

  De ene keer luisteren we naar klassieke muziek, dan zijn we aan het bloemschikken en de week erop doen we een vragenspelletje. Samen met mijn collega’s zorg ik voor creativiteit en een beetje leven in de brouwerij.

  Ik ben het aanspreekpunt voor de collega’s als het gaat om activiteiten, ik organiseer ze, maak een planning, houd werkoverleggen. Elk jaar hebben we ook vier of vijf grotere evenementen. Een sportdag, bijvoorbeeld, of een campingdag, zoals laatst. Toen stonden er allemaal caravans en tenten op het terrein, en het was toevallig ook nog eens prachtig weer. Sommige ouderen hebben echt van ’s ochtends vroeg tot het eind van de middag in het zonnetje gezeten, zitten te genieten van de gezelligheid en bedrijvigheid om hen heen. Dan is zo’n dag voor mij geslaagd, als ik zie dat anderen genieten. Want ik zorg om mensen een prettige dag te beleven. Ik zorg om mensen te verrassen met activiteiten die ze niet hadden verwacht. Mijn opleiding kunstzinnige therapie en mijn stage in de ouderenzorg waren daarvoor een prachtige combinatie. Ik sta soms nog steeds verbaasd van het helende effect van bijvoorbeeld schilderen, met kleuren en vormen. Niets is fijner dan even niet bezig te zijn met je sores, en alleen maar even iets te maken. Of juist wél bezig zijn met wat je dwarszit, en je woede eens goed op het doek te uiten. Het mag allemaal. Ik probeer voor iedereen wat leuks te bedenken. Laatst gingen we konijntjes maken van wol. Dat klinkt misschien kinderachtig, maar het gaat erom hoe je het brengt en organiseert. Dat is de kunst, denk ik. Iets laagdrempeligs bedenken, maar mensen wel serieus nemen. De bewoners vonden de activiteit fantastisch. Er kwam naderhand iemand naar me toe die zei: ‘Dat konijntje staat op mijn nachtkastje, hoor’.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy