Ontdek zorg en welzijn

In zorg en welzijn is meer te kiezen dan je misschien denkt. Filter de verhalen van onze collega’s, bijvoorbeeld op hun achtergrond of interesses en ontdek meteen welke beroepen, opleidingen en kansen passen bij jou.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Martijn:

  Martijn

  Ergotherapeut , 44 jaar
  Eigenschappen van Martijn:

  Ik word heel wars van de uitspraak: ‘Dat kan jij niet’. Als iemand een geamputeerde arm of been heeft zeggen mensen vaak: ‘Ach laat dat toch aan een ander over’. Dat is helemaal niet nodig; mensen willen en kunnen vaak veel meer dan ze zelf denken.

  Op de revalidatieafdeling werk ik samen met revalidanten aan het vinden van oplossingen voor hun beperkingen. Zo had ik eens een meneer wiens arm en been waren geamputeerd. Daarnaast was hij ook doof aan een oor en blind. Hij wilde graag weer fietsen op een tandem, wandklimmen en pianospelen. Tijdens het oefenen op de fiets trapte hij zo hard dat ik hem soms amper kon bijhouden. Deze meneer heeft intussen al zijn doelen behaald, behalve het wandklimmen. Dat heeft hij gewoon nog niet geprobeerd.

  Ik denk altijd: ‘Wat zou ik willen als mijn arm eraf gehaald wordt? Wat zou er met mij gebeuren als je je hobby’s niet meer uit kunt oefenen?’ Het is voor mij de kunst om mensen te helpen om de regie over hun eigen leven weer in handen te krijgen, het liefst zonder hulpmiddelen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy