Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Wouter:

  Wouter

  Ambulancechauffeur , 41 jaar
  Eigenschappen van Wouter:

  Vroeger was ik kok, maar door verhalen van mijn oom raakte ik geïnspireerd om ook de zorg in te gaan. Hij werkte bij de GGD. Voordat ik solliciteerde als ambulancechauffeur heb ik eerst mijn groot rijbewijs gehaald. Die heb je nodig om binnen te komen op de opleiding die je eerst moet doorlopen voordat je aan het werk mag.

  Alhoewel mijn functietitel anders doet vermoeden, doe ik meer dan alleen de ambulance besturen. De verpleegkundige en ik werken samen als een heel hecht team, alleen mag mijn collega meer handelingen doen dan ik. Zo mogen ambulanceverpleegkundigen bijvoorbeeld met een botboor overleg. Ik bereid deze ingreep wel voor.

  We doen bijvoorbeeld ook samen de reanimaties als iemand een hartaanval heeft gekregen. Overigens worden we heel vaak opgeroepen omdat iemand pijn op de borst heeft. Soms is het ernstig, maar een andere keer stelt het niets voor. Er zijn mensen die 112 bellen als ze pijn in de buik hebben omdat ze denken dat het hun hart is.

  Doordat je in totaal uiteenlopende situaties tegenkomt, blijf je jezelf ontwikkelen op allerlei vlakken. Zo is het belangrijk om aan te leren voelen hoe je jezelf moet gedragen. Bij de één is het heel effectief om joviaal binnen te komen, terwijl dat bij een ander helemaal verkeerd valt.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy