Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Tim:

  Tim

  Verpleegkundig specialist
  Eigenschappen van Tim:

  Mijn naam is Tim, ik ben arts en wil me verder specialiseren. Om ervaring op te doen werk ik momenteel als arts-assistent niet-in-opleiding tot specialist (ANIOS) bij de afdeling Plastische chirurgie van een ziekenhuis. In 2021 zijn de nieuwe sollicitatierondes voor de zesjarige opleiding tot plastisch chirurg. Ik hoop dat ik dan word aangenomen. Als dit niet lukt, dan blijf ik werken als ANIOS en ga ik voor de volgende opleidingsplek.

  Mijn vader is politieman, dus als kind wilde ik politieman of brandweerman worden. Op de middelbare school maakte ik echter kennis met biologie en het menselijk lichaam. Dit vond ik zo interessant dat ik graag in de medische wereld wilde gaan werken. Nadat ik eerst twee jaar verpleegkunde heb gevolgd, ben ik gestart met de studie Geneeskunde om arts te worden.

  Momenteel werk ik bij de Plastische chirurgie, een zogenaamd snijdend specialisme. Dit betekent dat de patiënten geopereerd worden. Ik werk op de polikliniek waar ik patiënten ontvang vóór en ná een operatie. Hiernaast ben ik ook werkzaam op de (poliklinische) operatiekamer. Bij de Plastische chirurgie heb je creativiteit nodig, omdat er meestal geen standaardoplossingen zijn om een probleem op te lossen. Vaak zie je pas tijdens de operatie hoe je iets het beste aan kunt pakken. Als ik na een dag op de operatiekamer of polikliniek thuiskom, ga ik regelmatig hardlopen om mijn gedachten af te schakelen.

  Iedere dag maak ik wel iets mee wat mij een ‘yesss’ gevoel geeft. Dat kan in de operatiekamer zijn, als iets goed gelukt is, of op de polikliniek als een patiënt aangeeft tevreden te zijn. Er gebeurt heel veel moois tijdens mijn dagelijkse werk en daar geniet ik van. Een tijd geleden kwam een patiënt voor controle op de polikliniek. Hij toverde een fles speciaal bier uit zijn tas en een cadeaubon voor een restaurant. Hij was heel erg tevreden en sprak op die manier zijn waardering uit. Dat zal ik niet snel vergeten. Een attentie is zeker leuk, maar een tevreden patiënt daar doe ik het voor!

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy