Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Marijke:

  Marijke

  Generalist buurtteam sociaal , 42 jaar
  Eigenschappen van Marijke:

  Als je je baan kwijtraakt, komt er meer bij kijken dan alleen een uitkering aanvragen of wat juridische hulp. Je hebt verdriet, schaamte en allerlei andere emoties. In mijn huidige werk kan ik daar mensen bij ondersteunen.

  Ik ben van baan veranderd nadat ik bij mijn vorige werkgever vastliep. Ik beantwoordde allerlei vragen, maar vond het te oppervlakkig. Vaak schuilde er een heel verhaal achter de vraag die mensen stelden en ik wilde daarbij helpen.Met deze baan kan ik dat wel. Ik help en begeleid mensen in allerlei situaties. Een oudere bijvoorbeeld die eenzaam is en naar buiten wil of iemand met schulden. Soms zoek ik vrijwilligers die meehelpen, een andere keer doe ik het zelf. Als iets niet lukt, stop ik nooit meteen. Misschien hebben we gewoon de verkeerde weg gekozen en moeten we op zoek naar een andere manier. Deze vorm van zorgverlening is gelijkwaardig, want je staat naast de cliënt. Je leert zelf ook een hele hoop van dit werk. Zo veroordeel ik iemand niet snel meer. De mensen die ik help hebben niet voor hun situatie en problemen gekozen. Het kan iedereen overkomen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy