Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Tom:

  Tom

  Persoonlijk begeleider , 27 jaar
  Eigenschappen van Tom:

  Ik hou van een uitdaging. Op de gesloten afdeling waar ik werk zitten behoorlijk moeilijke, complexe mensen. De spanning die zij soms met zich meebrengen, vind ik juist wel prettig. Ik vind het fijn om te merken dat ik in zulke situaties goed functioneer en erin slaag om mensen weer stabiel te krijgen.

  Mijn decaan op de middelbare school zei dat ik sociaal was, dus dat ik misschien iets als SPW moest gaan doen. Dat heb ik gedaan. De opleiding was vooral gericht op het verzorgen van mensen. Dat vond ik iets te lief, dat was niet wat ik wilde. Wat we daar leerden, boeide me daarom niet echt. Tot iemand een gastles kwam geven over mensen met moeilijk verstaanbaar gedrag en agressieproblemen. Hij zei dat het heftige diensten kunnen zijn en dat je sterk in je schoenen moest staan. Dat interesseerde mij.

  Ik zie heel goed dat sommige mensen bij ons niet naar een open afdeling moeten doorstromen. Ik weet dat ze dan een gevaar kunnen zijn. Maar ook met die mensen kan ik prima een band opbouwen en ik kan heel goed met hen werken.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy