Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Hanneke:

  Hanneke

  Activiteitenbegeleider , 40 jaar
  Eigenschappen van Hanneke:

  Ik werk met psychotische patiënten in een tbs-kliniek; sommigen zijn door medicatie vrij stabiel, anderen leven in een compleet andere wereld. Als activiteitenbegeleider probeer ik ze door creatieve therapieën meer eigenwaarde te geven en uit hun schulp te lokken. Op die manier kunnen ze beter behandeld worden door mijn collega’s.

  Veroordelen doe ik niemand. Als begeleider heb ik liever dat iemand hier uitprobeert hoe hij bijvoorbeeld met agressiviteit moet omgaan, dan buiten de kliniek. We doen tijdens de dagbesteding totaal uiteenlopende dingen zoals houtbewerking en verantwoord leren koken. Laatst had iemand voor het eerst een schilderij gemaakt. Ik vond het zo mooi, dat ik het schilderij heb gekocht en thuis heb opgehangen. Dat gaf die patiënt ook veel zelfvertrouwen. Als je jezelf de moeite waard vindt, sta je veel meer open voor mooie dingen in het leven.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy