Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Bianca:

  Bianca

  Operatieassistent , 24 jaar
  Eigenschappen van Bianca:

  Vroeger keek ik met veel plezier naar operatieprogramma's op tv. Dat vond ik enorm interessant. Na een meeloopdag op de operatiekamer was ik ontzettend enthousiast over dit beroep. Het sprak me meteen aan. Ik koos voor een duale studie, waarbij je zowel werkt als in de schoolbanken zit.

  Als operatieassistent ben je de rechterhand van de chirurg. Ik zorg ervoor dat de chirurg de operatie zo goed mogelijk kan uitvoeren. Het werk is heel afwisselend en geen één dag is hetzelfde. Het kan gaan om geplande operaties, maar ook om spoedgevallen waarbij het om leven of dood gaat. Als operatieassistent wordt je allround opgeleid en werk je met alle specialismen samen. Je werkt in een team met onder andere een chirurg, assistent, anesthesist, anesthesiemedewerker en operatieassistenten. Samen ben je verantwoordelijk voor de zorg van de patiënt.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy