Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Ajiek:

  Ajiek

  Verzorgende IG i.o. , 22 jaar
  Eigenschappen van Ajiek:

  Ik ben erg behulpzaam, dus het is heel fijn dat ik van mijn beste kwaliteit mijn werk heb kunnen maken.

  Als Verzorgende IG begeleid ik mensen met lichamelijke beperkingen. Geestelijk zijn ze nog goed, alhoewel sommigen last hebben van beginnende dementie.

  Toen ik op mijn 16e mijn eerste stage liep, overleed er een cliënt. Vanuit mijn cultuur, ik ben geboren in Ethiopië, mogen jongeren niet in de buurt komen van de dood. Ik had daarom nog nooit een overleden persoon gezien. Toch wilde ik graag helpen, alhoewel ik het heel spannend vond. Eigenlijk besefte ik pas op de terugweg wat ik mee had gemaakt. Ik ben blij dat ik het heb gedaan. Alhoewel een overlijden verdrietig is, vind ik het mooi om op deze manier iemand een laatste eer te kunnen bewijzen. Vanaf die dag wist ik dat ik echt voor dit werk geschikt ben, zelfs op moeilijke momenten.

  Ik ben op 12-jarige leeftijd naar Nederland gekomen. Mijn cliënten hebben mij afgelopen jaren erg geholpen om de taal beter te spreken. Daarnaast heeft het werk me rustiger gemaakt waardoor ik tegenwoordig meer de tijd neem om zaken te begrijpen.

  Je doet in dit vak veel levenservaring op.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy