Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Lieneke:

  Lieneke

  Verpleegkundige , 33 jaar
  Eigenschappen van Lieneke:

  Als verpleegkundige werk ik vanuit mijn hart. Het is belangrijk dat je in dit werk kunt aanvoelen waar mensen behoefte aan hebben.

  In mijn werk verricht ik zowel zorgtaken als medische handelingen. Daarnaast geef ik sturing aan een team van verzorgenden.

  Behalve het medische en verzorgende deel, zijn in dit werk de kleine dingen heel belangrijk. Een cliënt die moeilijk kan praten bijvoorbeeld, geef ik ’s ochtends toch een keuze in wat ze aan wil trekken deze ochtend. Of als ze van make-up houdt, dan maak ik haar even op. Dat lijken onbelangrijke details, maar ze doen er toe.

  Het komt er uiteindelijk op neer dat je als zorgprofessional iets kunt betekenen voor een ander. En dat je een cliënt een waardig gevoel kunt geven, ook al kan hij of zij iets niet meer zelf. Het feit dat ik dat kan geven, is heel waardevol. We leven in een best egoïstische en materialistische maatschappij. We nemen te veel dingen voor lief. Door dit werk leer je beseffen dat je kleine dingen in het leven moet waarderen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy