Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Anne:

  Anne

  Kinderoncologie verpleegkunde , 28 jaar
  Eigenschappen van Anne:

  Ik werk met kinderen tussen 0 en 18 jaar die kanker hebben. Als verpleegkundige ondersteun ik hen van het begin tot het eind van hun behandeling. Het is heel belangrijk om hun vertrouwen te winnen, zodat ze weer grip op de situatie krijgen waarin ze zich bevinden. Daarom sta ik niet alleen aan hun bed, maar ben ik overal bij, ook bij de diagnostische onderzoeken.

  Natuurlijk zorg ik als verpleegkundige voor het lichamelijke aspect, maar de emotionele begeleiding vind ik het allerbelangrijkste. Ook voor de ouders, die er altijd bij zijn. Zij zijn vaak enorm kwetsbaar; hun kind krijgt kanker en wordt ineens geconfronteerd met leven en dood. Vaak vuren ze in zo’n periode enorm veel vragen op mij af, die ik probeer te beantwoorden. Die eerste opvang is een hele waardevolle taak. Oncologie is een allesomvattend specialisme. Kinderen kunnen een tumor in de hart of buik hebben; elk orgaan komt in de oncologie wel voor en dat vind ik erg interessant aan mijn vak. Ik ben erin gerold na een stage op de afdeling Kinderoncologie tijdens mijn studie hbo-v. Vervolgens heb ik de kinderaantekening gehaald, waardoor ik met kinderen mocht werken. Daarna volgde ik de specialisatie kinderoncologieverpleegkundige.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy