Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Daniël:

  Daniël

  Verzorgende IG , 33 jaar
  Eigenschappen van Daniël:

  Er zijn altijd mensen die hulp nodig hebben, en ik wil er graag voor hen zijn. Het allerbelangrijkste is dat ze zich fijn voelen. Dat doe ik door altijd rustig te blijven, wat er ook gebeurt. Dat hoor ik ook vaak terug, dan zeggen mensen: ‘U blijft zo kalm, dat is zo fijn’. Of ze zeggen: ‘Ik doe je nooit meer weg’. Zo lief.

  De waardering die ik hier krijg is groot: zorgen voor mensen geeft mijn leven betekenis en ik ben trots op wat mijn collega’s en ik hier doen. Maar tegelijkertijd blijf ik bescheiden: ik besef heel goed dat het voor mensen niet makkelijk is om iets uit handen te geven. Als ze me toestaan om een stukje verzorging van ze over te nemen, dan krijg je vanzelf een hechte band samen.
  De dagen van mij en mijn collega’s worden bepaald door de behoeften van de mensen, en met z’n allen proberen we daarnaar te luisteren. Ik ben behalve verzorgende, ook incontinentiedeskundige en mondzorgcoördinator. Ik ben dus ook deels verantwoordelijk voor hoe het er op de werkvloer aan toe gaat, waar we ons op focussen. Dat is het mooie aan de zorg: er zijn altijd genoeg uitdagingen om aan te gaan.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy