Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Irene:

  Irene

  Telefonisch & post triagist , 44 jaar
  Eigenschappen van Irene:

  Als triagist ben je degene die aan de hand van het verhaal van een patiënt beoordeelt wat er aan de hand is met een patiënt en waar hij of zij naar toe moet. Ik doe triage via de telefoon, en op de huisartsenpost. Op de post vind ik het leukste, omdat je de mensen dan echt ziet, en je echt contact hebt. Een wondje kan ik zelf hechten, en als iemand met bijvoorbeeld een pijnlijke pols langs komt, kan ik zelf onderzoeken of er sprake is van een fractuur.

  In dit werk weet je nooit wat er gaat komen. Het kan acuut zijn, en vaak hectisch. Je ziet van alles voorbijkomen: van mensen die pijn op de borst hebben, een allergische reactie, botbreuken.

  Samenwerking met artsen is heel belangrijk: je bent namelijk het voorportaal van de Eerste Hulp en de huisartsen. Ik heb wel eens meegemaakt dat een oudere meneer in een rolstoel samen met zijn dochter bij mij langs kwam. Hij had ontzettende hoofdpijn, maar in het onderzoek kon ik niks vinden. Ook de huisarts vond niks. Toch bleef ik erbij: er is iets aan de hand.

  De huisarts ging af op mijn gevoel, en stuurde hem door naar het ziekenhuis. Juist op dat moment kreeg hij een beroerte. Omdat ze er op tijd bij waren, kon hij gelukkig nog helemaal herstellen. Later kwam de dochter nog bij mij langs om mij te bedanken. Zoiets blijft je wel bij. En je beseft dan weer even waar je het voor doet.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy