Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Agnes:

  Agnes

  Verzorgende IG , 44 jaar
  Eigenschappen van Agnes:

  Werken met ouderen vind ik geweldig. Ze zijn hetzelfde als ik, maar dan een oudere, wijzere en meer ervaren versie. Ik kan echt genieten van hun verhalen en meegaan in hun leefwereld. Verhalen die zij over vroeger vertellen, leer je niet op school.

  Inmiddels zit ik al 25 jaar in dit vak. Op dit moment werk ik als Verzorgende op een afdeling somatiek. Als Verzorgende ben je meer dan alleen de persoon die ondersteunt bij het naar bed gaan, naar de wc gaan, of een stukje lopen. Je bent ook degene die ze de hele dag door dag zien, met wie ze over van alles en nog wat kunnen kletsen. Als ze ergens mee zitten, dan ben jij degene aan wie ze dat vertellen.

  Ik vind het fijn om een luisterend oor te bieden. Zelfs als ze kinderen hebben die regelmatig op bezoek komen, voelen veel ouderen zich best eenzaam. Dat komt denk ik omdat ze ook in het maken van contact met de buitenwereld afhankelijk zijn van een ander. Ze kunnen immers niet zelf op pad gaan om iemand op te zoeken. Als je oud en hulpbehoevend bent, wordt je wereld best klein.

  Daarin hoop ik van betekenis te kunnen zijn. Ik geef de bewoners de zorg die ze nodig hebben, maar ondertussen praten we over van alles en nog wat: het weer, het eten, dat gekke tv-programma, iets wat we op de radio horen of in de krant lezen. Op die manier komt de buitenwereld toch een beetje naar binnen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy