Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Amber:

  Amber

  leerling kraamverzorgende , 22 jaar
  Eigenschappen van Amber:

  Kraamverzorgster worden is altijd mijn droom geweest, en daar ben ik nooit van afgeweken. Ik kon na de middelbare school de opleiding verzorgende IG doen, maar dan had ik ook stage moeten lopen met ouderen en gehandicapten. Omdat ik zo zeker weet dat ik kraamverzorgster wil worden, heb ik ervoor gekozen om dat niet te doen. Ik ben als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf gaan werken. Nu doe ik een thuisstudie: ik moet wel de theorie over ouderen en gehandicapten leren, maar ik mag mijn stage helemaal in de kraamzorg doen.

  Het is zo leuk als ik altijd heb gedacht. Ik krijg zo veel waardering en haal er zo veel voldoening uit. Als ik ergens binnenkom en mensen zeggen: ik ben zo blij dat je er weer bent, dan vind ik dat heerlijk. Ik kan mensen helpen en zij zijn daar heel blij mee. En als ik vragen beantwoord, dan zie ik hun zelfvertrouwen als ouders groeien.

  De onregelmatigheid in het werk vind ik juist een pluspunt. Wanneer zal ik weer gebeld worden dat er een baby geboren is? En in wat voor gezin kom ik dan terecht? Die spanning vind ik leuk.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy