Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Anke:

  Anke

  Agogische werkbegeleidster , 35 jaar
  Eigenschappen van Anke:

  Tijdens mijn studie werd ik door de moeder van mijn vriendin gevraagd om Piet te spelen op haar werk. Zo kwam ik in contact met deze doelgroep. Ik had op dat moment nog geen idee wat voor mensen op dit terrein woonden. Later kwam de vraag of ik hier stage wilde lopen. Die tijd vond ik zo leuk, dat ik hier nog steeds werk. In de aflopen jaren is de doelgroep flink veranderd. Voor mij is dat juist de uitdaging. Ik wil graag iedereen laten ervaren dat zij er toe doen en iets bijdragen.

  Wij werken hier met mensen met gedragsproblematiek die een lichte verstandelijke beperking hebben. Op de creatieve afdeling waar ik werk, maken wij mooie, verkoopbare producten. Samen met 2 andere directe collega`s sturen en begeleiden wij deze afdeling en creëren wij producten die passend zijn voor onze doelgroep. Iedere cliënt heeft zijn of haar kwaliteit, waardoor wij gezamenlijk tot een mooi product komen. De een kan netjes tekenen , de ander kan goed schilderen en een volgende naait alles in elkaar op de naaimachine. Allemaal zijn wij super trots op het eindresultaat, echt teamwork! Ik ben ook echt trots op onze afdeling.

  Wij hebben een cliënt die erg onzeker en angstig binnenkwam. Hij was heel stil en dacht niets te kunnen. Als eerst begin je een vertrouwensband op te bouwen en na een kleine zoektocht tussen verschillende werkzaamheden, maakt hij nu de mooiste vlaggenlijnen. Hij bleek talent te hebben voor het inschilderen. Zijn zelfvertrouwen is daardoor echt gegroeid in zijn werk maar ook op sociaal gebied. Hij gaat met plezier naar zijn werk en is er erg trots op. Mooi om te zien dat iedereen zijn kwaliteiten heeft en dat ze samen tot een mooi product komen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy