Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Stefan:

  Stefan

  Verpleegkundige Zorg Coördinator , 30 jaar
  Eigenschappen van Stefan:

  Vroeger zei ik: “Ik ga echt niet de zorg in!” Ouderen leken me saai. Door een bijbaantje in mijn studententijd kwam ik erachter dat mijn vooroordeel helemaal niet klopte. Dit is een prachtig vak waarin altijd wel wat gebeurt. We lachen veel, maar kunnen ook mooie gesprekken voeren met de bewoners.

  Ik coördineer de zorg op een woongroep met zeven dementerende ouderen. Daar doe ik de dagelijkse bezigheden zoals wassen, aankleden, ontbijt, koffie, thee, activiteiten en uitstapjes naar het winkelcentrum. Het is ons doel om zoveel mogelijk de leefstijl van de ouderen door te zetten zoals ze dat thuis hadden.

  Mensen kijken vaak op als ze horen wat ik doe. Er bestaan veel vooroordelen over werken in de zorg en als verpleegkundige. Zo denken sommigen bijvoorbeeld dat het een vrouwenberoep is. Niets is minder waar. Mannen kunnen echt het verschil maken. Als er een man in het team komt verandert de dynamiek. Daardoor reageren de bewoners anders, wat goed kan zijn voor iemand.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy