Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Anne:

  Anne

  Student Logopedie , 20 jaar
  Eigenschappen van Anne:

  Na mijn afstuderen wil ik heel graag met mensen met stemklachten werken. Dat vind ik erg interessant, omdat problematiek met de stem een emotionele oorzaak kan hebben. Tijdens mijn stage zag ik bijvoorbeeld veel mensen met stress die door hun werk of thuissituatie ‘s avonds geen stem meer over hadden.

  Om hen te kunnen helpen moet je als logopedist je cliënt eerst beter leren kennen. Wie weet kan iemand bepaalde stressoorzaken wegnemen. Vervolgens kan ik ze ondersteunen door bijvoorbeeld resonantie-oefeningen te geven, dat is het maken van een soort zoemgeluid. Een andere oefening die gedaan kan worden, herken je misschien van tv, wanneer zangers door een buisje in een flesje water blazen. Dat werkt ontspannend op de stembanden.''

  Tijdens de opleiding logopedie loop je elk jaar een stage. Daar kwam ik erachter dat het me echt veel voldoening geeft als iemand naar huis gaat met praktische oefeningen waar ze echt wat aan hebben. Toen ik jong was wilde ik altijd juf worden, omdat ik graag met kinderen wilde werken. Uiteindelijk heb ik gekozen voor logopedie, omdat ik het leuker vind om individueel met mensen te werken en de problematiek interessant vind.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy