Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Jenet:

  Jenet

  Dagbestedingscoach , 28 jaar
  Eigenschappen van Jenet:

  Als dagbestedingscoach ben ik betrokken bij nieuwe bewoners van de woon/zorglocatie. In gesprek met de bewoner en zijn/haar naasten, kijk ik naar wat er nodig is op welzijnsgebied. Wanneer heeft de bewoner een plezierige dag? Wat maakt dat hij/zij iets belangrijk vindt? Wat heeft de bewoner gedaan in zijn leven? Wil hij/zij dit blijven doen of opnieuw oppakken? Welke mogelijkheden zijn er op het gebied van activiteiten en participatie en wat maakt dat deze bewoner zich thuis voelt? Wat is er nodig te weten over het leven om de begeleiding zo passend mogelijk te maken? Uiteindelijk komen we tot afspraken over het vorm geven van de daginvullling, zowel van de naasten als van vrijwilligers of professionals.

  De dagbestedingscoach draagt zorg voor een transparante manier van afstemming tussen alle partijen en is verantwoordelijk voor een passend programma. De dagbestedingscoach op de locatie werkt samen met de medewerkers welzijn en activering. Zij organiseren samen met vrijwilligers de activiteiten die de bewoner wenst. Zo geven we met elkaar vorm aan het welzijnsbeleid van de organisatie. De dagbestedingscoach werkt vernieuwd en inventief, werkt aan nieuwe projecten binnen de organisatie op het gebied van welzijn. Verdiepen in het leven van de bewoner is erg waardevol voor het inzetten van daginvulling. De mens te zien achter de ziekte en daarop je handelen aan te passen zien wij als een uitdaging. Mensen met dementie kunnen regelmatig moeilijk aangeven wat ze prettig vinden. Wij zeggen in de zorg vaak: deze bewoner vertoont onbegrepen gedrag. Door middel van het lezen en bespreken van het leven van de bewoner kunnen we vaak moeilijk verstaanbaar gedrag voorkomen en de bewoner een optimale leefomgeving bieden. Als dagbestedingscoach is het mijn taak om mee te werken aan deze projecten binnen de organisatie.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy