Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Nico:

  Nico

  Verpleegkundig specialist ambulancezorg , 61 jaar
  Eigenschappen van Nico:

  Stel: een ouder iemand valt en heeft een dikke enkel en een scheurwond. De patiënt kan niemand in zijn omgeving vragen om naar de huisartsenpost te rijden, maar heeft wel veel pijn. Als we in zo’n geval de ambulance langs laten komen, kunnen we die niet inzetten voor echte spoedeisende hulp. Bovendien krijgt deze persoon een torenhoge rekening. Wat moeten we dan doen?

  In zo’n geval kom ik langs als verpleegkundig specialist acute zorg. In tegenstelling tot mijn collega’s heb ik meer bevoegdheden. Zo mag ik bijvoorbeeld de patiënt uit het voorbeeld zelf diagnosticeren en de wonden hechten. Daarnaast regel ik de extra zorg als dat nodig is. Op die manier ontlasten we de spoedambulance en kunnen we iemand toch helpen. Mijn functie is nieuw; in 2006 zijn we ermee begonnen. Inmiddels is deze manier van werken als een olievlek door de hele ambulancewereld uitgebreid. Je kunt de zorg zelf leuk maken door initiatief te tonen en door te zetten. Als jij vindt dat er iets verbeteren kan dan kan je je daarvoor inzetten. Zo zijn we hier ook begonnen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy