Ontdek zorg en welzijn

In zorg en welzijn is meer te kiezen dan je misschien denkt. Filter de verhalen van onze collega’s, bijvoorbeeld op hun achtergrond of interesses en ontdek meteen welke beroepen, opleidingen en kansen passen bij jou.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Raymon:

  Raymon

  Sociotherapeut , 28 jaar
  Eigenschappen van Raymon:

  Ik werk op de behandelafdeling van een tbs-kliniek. Onze patiënten vertonen complex gedrag en hebben vaak hele ernstige delicten gepleegd. Als therapeut leren we ze omgaan met moeilijke situaties, zodat deze in de toekomst niet meer escaleren.

  Onze patiënten wonen samen op een groep. Op het moment dat ze in conflict komen met een ander, proberen wij ze inzicht te geven in de situatie. We leggen bijvoorbeeld uit dat het beter is om rustig je grenzen aan te geven als iets je niet bevalt, in plaats van iemand te bedreigen.

  Omdat we onze patiënten begeleiden met alle dagelijkse bezigheden, nemen we ze ook mee op verlof. Zo ging ik laatst met iemand naar een supermarkt. Hij was daar al 15 jaar niet meer geweest en keek echt zijn ogen uit. Mensen denken dat mijn werk zwaar is, maar het kan ook heel leuk zijn. Het geeft me een goed gevoel om iemand te helpen terug te keren naar de maatschappij.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy