Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Bram:

  Bram

  Persoonlijk begeleider , 35 jaar
  Eigenschappen van Bram:

  Ik werk met vier dames die zelfstandig wonen. Het zijn cliënten met een 'hoge meerzorg', zoals wij dat noemen. Dat betekent dat ze een lichte verstandelijke beperking hebben en moeilijk gedrag vertonen. Ze zijn bijvoorbeeld suïcidaal of hebben de neiging zichzelf te beschadigen. Behandelaars kunnen niets meer voor ze doen.

  De dames wonen zelfstandig maar we hebben een gezamenlijke ruimte waarin we ontbijten, de dag doornemen en afspraken maken over de activiteiten die ze willen doen. In principe geven ze zelf aan waar ze begeleiding bij willen, of niet.

  Het is uitdagend met deze mensen te werken. Ik moet continu scherp zijn en kan niet op de automatische piloot varen. Hun problematiek is fors en complex. Dat daagt me uit en doet een beroep op mijn creativiteit.

  Het is mijn doel samen de dag door te komen zonder al te veel kleerscheuren. De basis voor ons contact is gelijkwaardigheid. Ik ben ook maar een mens en niemands leven gaat over rozen. Hopelijk kan ik ze, ondanks alle problematiek, toch de leuke kant van het leven laten zien.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy