Kom ook naar de Ontdekdezorg week van 16 tot en met 21 maart en ontdek welke baan bij jou past. Bekijk hier de activiteiten bij jou in de buurt.

Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Ciska:

  Ciska

  Save medewerker jeugdzorg
  Eigenschappen van Ciska:

  Sommige mensen denken dat jeugdzorgmedewerkers de hele dag bezig zijn met het uit huis plaatsen van kinderen. Dat is absoluut niet waar. Als medewerker bij jeugdzorg help ik gezinnen met problemen om een veilige thuissituatie te creëren. Ik leer ouders hoe ze met kwesties om kunnen gaan en begeleid de kinderen en hun omgeving. Het geeft me veel energie als het ouders lukt om de situatie weer in de hand te krijgen.

  Mijn werkdag is nooit hetzelfde; het ene moment praat ik met een tiener en het volgende zit ik bij een rechtszaak. Doordat ik met mensen werk, gebeuren er altijd onverwachte dingen. Ik vind dat heel erg leuk.

  Alhoewel ik elke dag met plezier naar mijn werk ga, is mijn baan niet altijd even gemakkelijk. Het lukt lang niet altijd om situaties te verbeteren omdat ze vaak erg lastig en complex zijn. Soms kunnen ouders écht niet meer voor hun kinderen kunnen zorgen. Dan moet ik, samen met anderen, de beslissing maken om ze uit huis te plaatsen. Dat is niet leuk, ook niet voor mij. Toch is het belangrijk. Ik vind dat alle kinderen recht hebben om een goede toekomst.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy