Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Hanneke:

  Hanneke

  Maatschappelijk werker , 27 jaar
  Eigenschappen van Hanneke:

  Als maatschappelijk werker heb ik de mogelijkheid om met iemand mee te lopen en net dat steuntje in de rug te zijn, zodat ze verder kunnen met hun leven.

  Als maatschappelijk werker ben ik er voor mensen met vragen over uiteenlopende onderwerpen als schulden, opvoeding en relaties. Daarnaast werk ik samen met allerlei instanties, zoals de sociale dienst, ziekenhuizen, scholen, de gemeente, maar ook de crisisdienst en de politie. Ik ondersteun als er ingeschat moet worden welke hulpverlening nodig is.

  Mijn werk is ontzettend breed en verveelt nooit. Bij een spreekuur weet ik van tevoren niet wat er binnenkomt. Ik houd me bezig met de meest uiteenlopende vragen. Vragen waar mensen mee zitten, situaties waarmee ze worstelen of waarin ze klem zitten. Het gaat van onderwerpen als studiefinanciering, tot belastingen, ziekte, voedselbank, verhuizen, uitvaart en kraamzorg.

  Die veelzijdigheid inspireert, maar ook het feit dat ik in dit werk mensen net dat duwtje kan geven, als het zelf even niet lukt. Een mensenleven is zo groot en dan heb ik een heel klein stukje van dat leven beter kunnen maken. Dat is toch ontzettend mooi?

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy