Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Henriette:

  Henriette

  Verzorgende IG , 21 jaar
  Eigenschappen van Henriette:

  Werken met patiënten in een zorghotel heeft een heel duidelijk doel: reactiveren en herstel. Zodat ze weer zelfstandig verder kunnen. Daarmee geef je mensen een deel van hun leven terug.

  Als verzorgende IG doe ik de dagelijkse verzorging van patiënten, zoals aankleden, medicatie, ontbijt, wondverzorging en andere medische handelingen. Als er nieuwe patiënten komen, maak ik samen met hen afspraken en een zorgplan.

  Werken met ouderen doe ik graag. Oudere mensen zijn heel kwetsbaar en het geeft mij een goed gevoel dat ik hun dag beter kan maken. Werken in een zorghotel is heel uitdagend: de ziektebeelden lopen erg uiteen en je werkt met patiënten heel duidelijk naar een doel: actief werken aan herstel, zodat ze hun zelfstandigheid weer terug krijgen.

  De dankbaarheid en het leuke contact vind ik bijzonder. Maar ook de impact die je kunt hebben op een ander. Een oudere meneer blijft me altijd bij: hij was gevallen, had z’n arm gebroken en een wond aan z’n been. Hoewel hij voor die val een heel actief leven had geleid, wilde hij niks meer. Voor zijn gevoel ging het allemaal niet meer. We hebben hem flink moeten activeren en dat is uiteindelijk gelukt. Nu woont hij weer thuis. Achteraf is hij ons ontzettend dankbaar. Hij was tijdelijk heel kwetsbaar, maar we hebben hem zijn kracht terug gegeven. Dat heeft indruk op hem gemaakt.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy