Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Luka:

  Luka

  Verpleegkundige i.o. , 18 jaar
  Eigenschappen van Luka:

  Mijn oma, moeder en zus werken allemaal in de zorg. Als klein meisje was ik al aan het oefenen met alle spullen van mijn moeder en wist ik; dit wil ik ook. Toen mijn zus drie jaar lang in het ziekenhuis lag, zag ik hoeveel steun ze kreeg van de verpleegkundigen. Artsen behandelen je, maar je krijgt alles wat je nodig hebt van de verpleging.

  Inmiddels zit ik in het derde jaar van mijn opleiding en gaat het ook weer goed met mijn zus. Met al die familieleden in de zorg gaat het op verjaardagen bij ons heel vaak over urine en braaksel. Iedereen die ernaast zit denkt; ‘Gatver, waar hebben ze het over?’, maar voor ons is het heel normaal.

  Ik merk dat ik mensen echt tot steun kan zijn. Op dit moment loop ik in de ouderenzorg stage. De bewoners zijn vaak eenzaam. Op de momenten dat we contact met ze hebben, zoals tijdens het wassen en aankleden, vertellen ze vaak prachtige verhalen over vroeger. Veel mensen willen heel graag hun levenservaring delen, je hoeft er alleen maar naar te vragen. Het is fijn om er op die manier voor ze te kunnen zijn.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy