Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Margarita:

  Margarita

  Verzorgende IG i.o. , 20 jaar
  Eigenschappen van Margarita:

  Op mijn zestiende werd mijn opa heel erg ziek vanwege Parkinson. Om mijn oma te ondersteunen, hielp ik haar een paar dagen in de week met allerlei taken zoals eten geven. Op dat moment realiseerde ik me dat ik ook graag de zorg in wilde.

  Inmiddels zit ik in het tweede jaar van mijn opleiding en blijkt dit werk nog mooier dan dat ik al dacht. Toen ik voor dit vak koos, dacht ik dat ik vooral bezig zou zijn met de dagelijkse handelingen als wassen en aankleden. Inmiddels weet ik dat ik dat ik bijvoorbeeld ook medicijnen mag geven en dat vind ik heel erg leuk.

  We oefenen tijdens onze opleiding hele nuttige vaardigheden, waar ik ook in mijn privéleven wat aan heb. Zo leren we om beter te luisteren naar mensen en daarop te reageren. Vaak zeggen we tegen iemand die met een probleem zit: ‘Oh, ik snap je helemaal’. Maar je kunt iets niet snappen, als je het zelf niet hebt beleefd. Wij leren om door te vragen en niet zomaar conclusies te trekken. Op die manier kan ik niet alleen mijn cliënten, maar ook vriendinnen beter ondersteunen als zij hun verhaal kwijt willen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy