Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Mariët:

  Mariët

  Activiteitenbegeleider en coördinator muziek
  Eigenschappen van Mariët:

  Ik heb SPH gestudeerd. Vanaf het begin van mijn studie wist ik dat ik met ouderen wilde werken. Werken met ouderen is bijzonder omdat ik hen dingen over nu kan vertellen en zij kunnen mij ook wat leren. Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan het welzijn in de laatste fase van iemands leven. Tijdens mijn werk wil ik de bewoners het gevoel geven dat ze belangrijk zijn, zelf keuzes kunnen maken en dingen kunnen bereiken. Vaak gaat het om de kleine dingen; even een praatje maken, met iemand naar buiten of samen meezingen met de muziek van vroeger.

  Tijdens mijn stage had ik met één van de deelnemers een bijzonder klik. Deze mevrouw vertelde altijd verhalen over dieren; bezoekjes aan de dierentuin of het circus. Dichtbij de dagbesteding waar ik werkte woonde een man met paarden aan huis. Daar ben ik toen met deze mevrouw op bezoek gegaan. Deze mevrouw kon hier zó van genieten! Daar stond ze dan, 92 jaar, en met stralende ogen de neus van het paard te aaien. Ondanks de dementie kon ze zich deze bezoekjes goed herinneren. Als ze mij zag zei ze: “Jij bent van dat paard! Wanneer gaan we weer?” Geweldig!

  Tijdens mijn werk als activiteitenbegeleider heb ik veel contact met de bewoners en doen we leuke dingen. Als coördinator muziek zorg ik ervoor dat er aandacht wordt besteed aan muziek. Hiervoor werk ik samen met mijn collega’s uit team welzijn en de muziektherapeuten. Samen zorgen we ervoor dat muziek wordt ingezet voor het welzijn van de bewoners.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy