Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Annemarie:

  Annemarie

  Schuldhulpverlener / Maatschappelijk werker , 37 jaar
  Eigenschappen van Annemarie:

  Mensen trekken bij financiële problemen pas laat aan de bel, vaak omdat ze zich schamen. Daarnaast hebben ze geen ruimte meer om helder na te denken en worden ze bevangen door allerlei andere zaken, zoals de opvoeding van hun kinderen.

  Het is daarom belangrijk deze situaties zo vroeg mogelijk te signaleren. Daarom ga ik onaangekondigd bij mensen op bezoek. Ik wil hulp bieden voordat iemand zijn huis dreigt kwijt te raken. De aanleiding is vaak een betalingsachterstand, maar meestal speelt er veel meer.

  Eerder werkte ik bij het meldpunt Ontruimingen en kwamen we pas in actie als het eigenlijk al te laat was. In deze baan kan ik sneller ingrijpen. Als hulpverlener luister ik altijd naar iemands verhaal. Daarnaast zorg ik dat mensen grip krijgen op hun situatie, zodat ze in stabieler vaarwater komen en zin krijgen in het leven. Ik hoop altijd dat ze daarna aanvullende hulp willen aannemen, al is het maar een klein beetje.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy