Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Miranda:

  Miranda

  Verpleegkundige in opleiding
  Eigenschappen van Miranda:

  Ik ben een zij-instromer. Sinds 1,5 jaar werk ik in de zorg, en daarnaast volg ik de opleiding HBO-V in deeltijd. Door mijn eerdere werkervaring in onder andere de maatschappelijke opvang als financieel en materieel woonbegeleider kan ik een verkort traject doen. Het is fijn dat er voor zij-instromers een mogelijkheid voor maatwerk bestaat.

  Door de combinatie van werken en leren gaat er op verpleegtechnisch vlak een wereld voor me open. Ik leer niet alleen verpleegtechnische handelingen maar krijg ook vakken als farmacologie, anatomie en fysiologie. Niet heel gemakkelijk als je nog niet eerder in dit vak hebt gewerkt, maar wel heel erg leuk.

  Ik werk momenteel als leerling verpleegkundige in een psychogeriatrisch centrum voor jonge mensen met dementie. Deze cliënten zijn heel uitdagend: hun complexe gedrag is allesbehalve saai.

  Zo ben ik zelf bijvoorbeeld nogal een prater maar juist spraak is een vaardigheid die mijn cliënten met fronto-temporale dementie snel verliezen. Tegelijkertijd blijft hun begrip nog wel relatief lang intact. Dit betekent dat je goed moet observeren, je kunnen inleven en soms heel creatief moet denken. Dat komt mooi uit want buiten de gebaande paden denken is mijn kracht.

  Mijn doel is om casemanager dementie te worden. De weg in hulpverleningsland is voor cliënten en hun familie soms behoorlijk lastig. Als jij of een van je dierbaren wordt getroffen door een vorm van dementie is dat al zwaar genoeg. De dementie oplossen kan ik natuurlijk niet maar ik help en denk graag mee. Ik wil betrokkenen ontzorgen op het organisatorische vlak. Zo kunnen zij zich meer focussen op zichzelf, hun dierbaren en de kwaliteit van leven.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy