Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Mieke:

  Mieke

  Wijkverpleegkundige
  Eigenschappen van Mieke:

  Ik werk als wijkverpleegkundige bij het transmurale (high care) team van de Thuiszorg. Ik sta volledig achter visie van mijn werkgever ‘zo thuis mogelijk’. Dat wil zeggen dat de ziekenhuiszorg verplaatst wordt naar de thuissituatie. Uiteraard alleen als de behandelend specialist dat verantwoord vindt. Mensen voelen zich prettiger en herstellen vaak beter in hun eigen omgeving. Wij bezoeken de cliënt twee keer per dag en voeren de instructies uit van de specialist. Wij leveren complexe wondzorg, regelen de antibiotica en indien van toepassing terminale zorg. Ons team zorgt niet alleen dat alle verpleegkundige handelingen goed verlopen, maar biedt ook ondersteuning op emotioneel gebied.

  Binnen dit team werken vraagt een goed gevulde rugzak met kennis en ervaring. Daarnaast moet je in staat zijn om een grote verantwoordelijkheid te dragen. Ik heb vele jaren in het ziekenhuis op de afdeling Ouderengeneeskunde gewerkt en heb mijn rugzak goed kunnen vullen.

  Mensen waarbij het levenseinde nadert, kiezen vaak voor opname in een Hospice. Ze kunnen er ook voor kiezen om thuis te overlijden. Ik haal alles uit de kast om dit goed te laten verlopen. Natuurlijk raakt me dat, maar ik moet te allen tijde mijn professionaliteit bewaken. Daar bouwen mensen op. Ondanks het verdriet voel ik me voldaan als ik de stervende en de familie naar tevredenheid heb kunnen begeleiden.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy