Ontdek zorg en welzijn

In zorg en welzijn is meer te kiezen dan je misschien denkt. Filter de verhalen van onze collega’s, bijvoorbeeld op hun achtergrond of interesses en ontdek meteen welke beroepen, opleidingen en kansen passen bij jou.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Frances:

  Frances

  Coördinator dagbesteding , 40 jaar
  Eigenschappen van Frances:

  Als coördinator van de dagbesteding ben ik de spin in het web. Ik hou me bezig met alle zaken rondom de dagbesteding, bijvoorbeeld roosteren en personeel aansturen. Op het eind van de dag gaan we mee met de bus om de mensen weer naar huis te brengen. Vaak pakken cliënten je even stevig vast om je te bedanken. Of krijg je dingen te horen als: “Wat fijn dat ik er vandaag weer was” en: “Toch weer even mijn eenzaamheid doorbroken”. Dat geeft zoveel voldoening, daar doe je het voor. Ik krijg er zelf ook een glimlach van.

  We hebben elke dag zo’n twaalf cliënten op de dagbesteding. De ene keer organiseren we een workshop mozaïeken, de andere keer werken we vraag-gestuurd. De één wil bijvoorbeeld liever de krant lezen, de ander een spelletje doen.

  Soms houden mensen aan de dagbesteding ook vriendschappen over. Dan drinken ze bijvoorbeeld ook in het weekend met elkaar een kopje koffie. We hebben nu twee vrouwen die zo’n klik hebben, dat ze misschien samen op vakantie gaan via een organisatie zoals de Zonnebloem.

  De ouderenzorg geeft echt veel voldoening. Ik had nooit gedacht dat het zo mooi was. Het is cliché, maar het is echt zo.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy