Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Nikee:

  Nikee

  Begeleidster minderjarige vluchtelingen , 26 jaar
  Eigenschappen van Nikee:

  De vrouwen die bij ons terechtkomen zijn jonge moeders met een verblijfsstatus als vluchteling. Ze wonen tijdelijk bij ons en ik help ze bij het zelfstandig worden en integreren in de maatschappij.

  Ik zorg ervoor dat ik een luisterend oor ben voor de jongeren, zodat ze een vertrouwensband kunnen opbouwen en zichzelf kunnen ontwikkelen. Zij leren van mij, maar ik ook van hen. Dit is meer dan een baan op zich.

  Op de middelbare school wist ik al welke kant ik op wilde: de zorg en hulpverlening. Ik heb affiniteit met jongeren en kinderen en wil eraan bijdragen dat elk kind recht heeft op een goede toekomst.

  Je kunt je in de zorg op zowel persoonlijk als carrièrevlak heel goed ontwikkelen. Zo ga ik binnenkort een specialisatie volgen waardoor ik met thema’s als hechtingsproblematiek en seksualiteit kan werken. Je ontwikkelt jezelf in dit beroep trouwens niet alleen in de schoolbanken, maar ook op de werkvloer. Als je bijvoorbeeld chagrijnig bent, reageren cliënten anders op je dan wanneer je rustig en kalm bent. Als zorgverlener ben jij je eigen instrument.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy