Ontdek zorg en welzijn

In zorg en welzijn is meer te kiezen dan je misschien denkt. Filter de verhalen van onze collega’s, bijvoorbeeld op hun achtergrond of interesses en ontdek meteen welke beroepen, opleidingen en kansen passen bij jou.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Nikee:

  Nikee

  Begeleidster minderjarige vluchtelingen , 26 jaar
  Eigenschappen van Nikee:

  De vrouwen die bij ons terechtkomen zijn jonge moeders met een verblijfsstatus als vluchteling. Ze wonen tijdelijk bij ons en ik help ze bij het zelfstandig worden en integreren in de maatschappij.

  Ik zorg ervoor dat ik een luisterend oor ben voor de jongeren, zodat ze een vertrouwensband kunnen opbouwen en zichzelf kunnen ontwikkelen. Zij leren van mij, maar ik ook van hen. Dit is meer dan een baan op zich.

  Op de middelbare school wist ik al welke kant ik op wilde: de zorg en hulpverlening. Ik heb affiniteit met jongeren en kinderen en wil eraan bijdragen dat elk kind recht heeft op een goede toekomst.

  Je kunt je in de zorg op zowel persoonlijk als carrièrevlak heel goed ontwikkelen. Zo ga ik binnenkort een specialisatie volgen waardoor ik met thema’s als hechtingsproblematiek en seksualiteit kan werken. Je ontwikkelt jezelf in dit beroep trouwens niet alleen in de schoolbanken, maar ook op de werkvloer. Als je bijvoorbeeld chagrijnig bent, reageren cliënten anders op je dan wanneer je rustig en kalm bent. Als zorgverlener ben jij je eigen instrument.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy