Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Joris:

  Joris

  HBO-verpleegkundige in opleiding
  Eigenschappen van Joris:

  Eerder werkte ik voor Defensie. Ik ben twee keer op uitzending geweest naar Mali en diende bij de geneeskundige eenheid waar ik veel samenwerkte met verpleegkundigen en artsen. Tijdens deze missies zag ik hoe mooi de zorg eigenlijk is.

  Af en toe mocht ik bij het dagelijkse spreekuur zijn van een arts. Ik vond het echt super vet om te zien hoe de dokter naar iemands verhaal luisterde, beredeneerde wat er aan de hand was en advies gaf om van de klachten af te komen. Vandaar dat ik na mijn dienstperiode voor de zorg heb gekozen. Inmiddels zit ik in het eerste jaar van mijn opleiding.

  Het lijkt me heel vet om uiteindelijk op de ambulance te gaan werken. Ik vind niet alleen de technische handelingen interessant, maar het ook belangrijk om mensen tijdens een lastige situatie veilig en op hun gemak te laten voelen. Bovendien houd ik wel van een beetje actie.

  Voorlopig moet ik eerst nog even verder studeren. Meestal heb ik drie dagen per week school. Elk semester hebben we vier verschillende vakken. Momenteel heb ik bijvoorbeeld les in communicatie, waar we leren hoe je met mensen en hun omgeving omgaat. Ook volg ik dit semester vakken anatomie, regelgeving en verpleegtechnische handelingen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy