Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Marit:

  Marit

  Helpende Plus , 18 jaar
  Eigenschappen van Marit:

  Zorgen voor anderen deed ik altijd al: klusjes in huis voor mijn ouders, kinderen in mijn klas ergens mee helpen. Daarom voelde het heel natuurlijk om iets in de zorg te gaan doen.

  Tijdens mijn opleiding heb ik mijn eerste stage in de wijkverpleging gedaan, als Helpende +. De stage is klaar, maar ik blijf Helpende. Alleen nu als weekendbaantje, naast mijn studie Verpleegkunde. Handig voor mijn ervaring, en het is een mooi zakcentje.

  Het werken in de thuiszorg is mij heel goed bevallen. Ik was verrast hoe oprecht blij de mensen waren als ik aanbelde.

  In dit werk zit je niet stil en het is lekker aanpakken. En je komt bij heel verschillende mensen thuis. Dat is zo leerzaam, want elke persoon heeft zo z’n eigen gewoontes en karakter en daar moet je mee leren omgaan. Of het nu om steunkousen aantrekken gaat, of over ogen druppelen - in het ene huis vinden ze alles best en zijn ze heel makkelijk, in het andere huis zijn ze heel duidelijk over wat ze wel en niet fijn vinden.

  Als ik de MBO-opleiding heb afgerond, wil ik doorleren. Het liefst wil ik door naar het HBO. En dan in het ziekenhuis gaan werken, als verpleegkundige oncologie. Dat zal best zwaar zijn, maar het lijkt me zo’n interessant vakgebied. Kanker overkomt mensen van alle leeftijden en het kan overal in het lichaam zitten. Er zijn zoveel verschillende vormen en behandelingen. Al die kennis en de complexiteit vind ik aantrekkelijk.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy