Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Linda:

  Linda

  Interventie cardiologie verpleegkundige , 34 jaar
  Eigenschappen van Linda:

  Bij interventiecardiologie komen patiënten om gedotterd te worden, of ze krijgen een nieuwe hartklep. Dit alles zonder te snijden: zelfs een hartklep gaat via de lies of de pols. Behandeling bij ons is daardoor wat ‘lichter’, patiënten hoeven minder lang in het ziekenhuis te liggen.

  Het mooie van mijn vak vind ik dat het vaak acuut is, en je hebt een grote verantwoordelijkheid. Mensen zijn heel ziek als ze komen, benauwd, ze hebben pijn op de borst. Je hebt het over het hart, dus als het mis gaat, moet je reanimeren. Maar in de meeste gevallen gaat het goed, en patiënten merken het direct: al tijdens de ingreep voelen ze de verlichting.

  Patiënten blijven de hele tijd bij kennis. Maar het duurt wel vaak minimaal een uur, en in die tijd is het belangrijk dat ze rustig blijven liggen, en niet in paniek raken. Daarin heb je als interventie cardiologieverpleegkundige een belangrijke rol. Om een behandeling te laten slagen, moet je de rust uitstralen en ze het vertrouwen geven dat het goed komt.

  Het technische deel van dit vak vind ik ook heel mooi. De ontwikkelingen gaan heel snel. Om bij te blijven moet je om de drie maanden aan bijscholing doen. Ik ben er best trots op dat ik hier werk. Het Thoraxcentrum van het Erasmus MC is het grootste ter wereld met de nieuwste behandelingen.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy