Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Kim:

  Kim

  Verzorgende Thuiszorg
  Eigenschappen van Kim:

  Mijn naam is Kim en ik werk nu ruim 20 jaar met veel plezier als verzorgende in de Thuiszorg. Ik ben een vaste flexmedewerker. Dit houdt in dat ik een dienstverband heb voor onbepaalde tijd als flexibel inzetbare medewerker. Dat bevalt goed.

  Ik ondersteun voornamelijk thuiswonende ouderen bij de algemene dagelijkse levensverrichtingen zoals douchen, aankleden, steunkousen en medicatie. Ook zorg ik ervoor dat ogen worden gedruppeld bij patiënten die bijvoorbeeld een staaroperatie hebben gehad. Inmiddels heb ik een flinke dosis werkervaring en mensenkennis opgebouwd. Daardoor kan ik de zelfredzaamheid van de cliënten goed inschatten.

  Wekelijks bezoek ik verschillende cliënten in meerdere wijken. Dat zorgt voor afwisseling in mijn beroep. Als ik vaker bij een cliënt komt, bouw ik een band met diegene op. Toch is het belangrijk om objectief te blijven en niet over te gaan op automatisme. Je weet immers nooit wat zich achter een voordeur afspeelt. Binnen enkele weken kan dat veranderd zijn.

  Recentelijk bezocht ik een 102-jarige mevrouw en een echtpaar waarvan beiden al over de 90 zijn. Ze vertelden over hoe zij hun leven tot dan hadden ervaren. Daar kan ik intens van genieten. Ook het bezoeken van mensen die stervende zijn, hoort bij mijn beroep. Dat raakt en ik heb geleerd om hier op een goede manier mee om te gaan.

  Ik hou ervan als de werkdruk hoog is, waardoor het een uitdaging is om dan toch iedere cliënt met een goed gevoel achter te laten. Die lach die ik dan zie op hun gezicht, daar ga ik voor!

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy