Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Thea:

  Thea

  Diëtist , 50 jaar
  Eigenschappen van Thea:

  Voeding is de benzine in ons lijf, en als die niet goed is, dan gaat het met het lichaam vaak niet goed. Dat is waar ik invloed op mag uitoefenen. Veel mensen denken bij diëtisten aan overgewicht, maar we helpen mensen met meer dan 20 verschillende diagnoses. Maagdarmproblemen, Parkinson, voedselallergieën, na operaties… Hier in het verpleeghuis werk ik vooral met mensen die last hebben van ondervoeding of die sondevoeding krijgen.

  Zelfs in de laatste fase van het leven kan eten mensen helpen zich beter te voelen. Daarom was ik een tijdje geleden in het hospice om een lezing te geven over goede voeding. De mensen die daar liggen hebben een levensverwachting van minder dan drie maanden. Maar door de juiste dingen te eten kan je zelfs dan nog zorgen dat je zo fit mogelijk bent, waardoor je misschien nog goede gesprekken kunt voeren met mensen van wie je bijvoorbeeld afscheid wil nemen. En het kan doorligplekken voorkomen, zorgen dat spieren minder snel afbreken. Voeding is zo belangrijk.

  Mensen moeten zelf de keuze maken om er al dan niet iets mee doen, maar ik kan ze de informatie geven die ze nodig hebben om die keuze bewust te maken. Dat vind ik heel leuk.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy