Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van René:

  René

  Specialist Ouderengeneeskunde , 62 jaar
  Eigenschappen van René:

  Ik ben geen geneeskunde gaan studeren met als doel om ouderenspecialist te worden. Eigenlijk zou ik longziekten gaan doen, maar toen bleek dat de ziekenhuiswereld niet zo goed bij me paste.

  Dit werk biedt een hele goede balans tussen werk en privé. Daarnaast is het vak ook heel interessant: de problematiek is dusdanig ingewikkeld dat je goed moet opletten. Veel mensen hebben last van verschillende aandoeningen. Ik vind het uitdaging om iemand die helemaal hoteldebotel is, weer te laten landen zodat het leven hem of haar weer toelacht. Dat kan bijvoorbeeld door infecties te bestrijden of met een psycholoog te praten. Soms ben je echt aan het puzzelen. Waarom is iemand zo in de war? Is het een infectie, ligt het aan de medicijnen?

  In dit vak werk je veel samen met collega’s en andere disciplines. Je bent voortdurend lerende. Samen proberen we de patiënt zo goed mogelijk te helpen. Studenten geneeskunde raad ik aan om eerst rond te kijken binnen de verschillende disciplines en dan toch nog eens goed na te denken over de ouderengeneeskunde. Je kunt echt wat betekenen in dit vak en komende tijd is er zeker werk in deze richting.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy