Ontdek zorg en welzijn

Er is meer te kiezen in
zorg en welzijn dan je denkt.
Lees de verhalen van onze collega’s over hun vak en ontdek welke beroepen en opleidingen bij jou passen.

  © Alle rechten voorbehouden
  Eigenschappen van Ilse:

  Ilse

  Medewerker Welzijn , 37 jaar
  Eigenschappen van Ilse:

  Laatst sprak ik de echtgenoot van een vrouw met dementie die hier woont. Door de ziekte is het voor hem moeilijk met haar te communiceren. Als medewerker welzijn besteed ik aandacht aan muziek en dat heeft het echtpaar enorm geholpen. Door muziek kan hij weer even contact maken met haar zoals ze vroeger was, vertelde hij. Dat geeft mij zo’n kick.

  Ik ben van oorsprong muziektherapeut en heb gewerkt bij een stichting voor mensen met een verstandelijke beperking. Sinds negen jaar werk ik met ouderen. Muziek zorgt ervoor dat ze weer gemakkelijk contact maken met zichzelf en anderen. Er is altijd wel een liedje waarmee je kunt aanhaken op het gemoed of de geschiedenis van iemand.

  Niet alleen muziek, maar ook mijn clown helpt contact te maken met de ouderen. Het is verbazingwekkend hoe bewoners reageren op iemand met een rood neusje en hoedje op. Ik denk dat mijn benadering ze het gevoel geeft dat alles mag: dansen, zingen, lachen en huilen. Het werkt bevrijdend als je jezelf mag zijn.

  • We hebben alle vacatures binnen zorg en welzijn hier voor je verzameld. Vind een vacature die bij jou past door te filteren op afstand, opleidingsniveau of werkveld.

   Ga naar vacatures website
  • Op YouChooz vind je veel informatie over deze en andere opleidingen voor zorg, welzijn en sport.

   Ga naar YouChooz

  Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken en het verbeteren van je gebruikservaring.

  Privacy policy